Bryllupsforberedelser i tårer

  • 15.09.2014 - 17:19

Jeg møtte aldri mannen min før bryllupet, men de sa han var en bra mann. Han hadde en jobb og var ikke en av de som bare hang rundt uten noe å gjøre. Han var bonde og hadde flyttet hit for å jobbe. Ikke brukte han harde stoffer eller noe heller. Selv om jeg visste dette så ble det ikke noe lettere. Jeg tenkte bare på at jeg skulle miste friheten min. Jeg var redd og nervøs. Jeg visste ingenting. Frem mot bryllupet satt jeg bare hjemme og gråt. 

Naboene kom også innom, men det hjalp ikke mye. De sa at en ung jentes plass ikke var i sin fars hus og anbefalte meg å gjøre det beste ut av hva som var forventet av meg. De ba meg respektere avgjørelsen som var tatt for meg. Bestemor hadde selv blitt giftet bort veldig ung, sikkert mye yngre enn meg, så hun prøvde å hjelpe meg. Hun forklarte masse og sa at jeg ville bli ansvarlig for husholdningen. Jeg måtte ta meg av mannen min og familien hans. Hun fortalte meg også hva som kom til å skje på bryllupsnatten. 

Om meg

Sadia

Jeg heter Sadia og er 16 år. Jeg var barnebrud og har bodd hele livet mitt i en liten landsby utenfor Dhaka i Bangladesh. I denne bloggen vil jeg fortelle min historie fordi jeg vil delta i kampen mot barneekteskap.

Plans arbeid i Bangladesh

Plan har arbeidet i Bangladesh siden 1994, og her jobber vi spesielt med å bekjempe tvangsgifting av barn. Vi jobber sammen med barn og unge, deres lokalsamfunn og med myndighetene for å stanse barneekteskap.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits