Hva drømmer jeg om nå?

Jeg drømmer om at jeg skal bli en respektert voksen i lokalsamfunnet vårt. Jeg drømmer om å ikke være fattig. Om å få et godt liv. 

Jeg ble giftet bort da jeg var 14 år. Sumon er fire år eldre. Habiba er 8 måneder. Vi bor sammen med resten av storfamilien i fire hus rundt et tun. Rundt oss er det rismarker. Jeg har mine plikter som kone og mor, jeg har en familie som jeg steller for, men jeg er heldig som har min egen familie i nærheten. Når noen spør meg om hva jeg tenker om fremtiden, tenker jeg at det er dette som er livet mitt nå. 

Men jeg bekymrer meg hele tiden. Jeg bekymrer meg for penger, for mannen min, for barnet mitt, for å klare alt jeg må gjøre i huset. Og jeg bekymrer meg for om min egen datter en dag også vil bli giftet bort for tidlig.  Jeg skal gjøre alt jeg kan for at hun skal slippe å oppleve det samme som meg. Ingen fortjener å gå gjennom det samme og flere må få vite om farene ved barnebryllup, slik at fedre ikke gifter bort døtrene sine for tidlig.

Om meg

Sadia

Jeg heter Sadia og er 16 år. Jeg var barnebrud og har bodd hele livet mitt i en liten landsby utenfor Dhaka i Bangladesh. I denne bloggen vil jeg fortelle min historie fordi jeg vil delta i kampen mot barneekteskap.

Plans arbeid i Bangladesh

Plan har arbeidet i Bangladesh siden 1994, og her jobber vi spesielt med å bekjempe tvangsgifting av barn. Vi jobber sammen med barn og unge, deres lokalsamfunn og med myndighetene for å stanse barneekteskap.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits